فر کامبی 20 طبقه و خط پخت اتوماتیک
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پس از تجهیز کامل آشپزخانه مرکزی و با وجود محصولات مدرن بروج، امروز یکی از مجهزترین آشپزخانه های صنعتی را در زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیار دارد
با توجه به ظرفیت پخت این دانشگاه که حداقل حدود 4 هزار پرس در وعده است و به دلیل برگزاری همایش های مختلف و حضور مهمانان این تعداد افزایش پیدا می کند، تجهیزات مدرن پخت نظیر فر کامبی و خط پخت اتوماتیک برنج ظرفیت و سرعت پخت انبوه را افزایش داده است.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی از مهم ترین دانشگاه های دولتی کشور است که در سال 1364 و با تصویب وزارت بهداشت از دانشگاه اصفهان جدا شد. این دانشگاه میراث دار کهن ترین سنت آموزش آکادمیک پزشکی در جهان به شمار می آید.
۳۳ بیمارستان و مرکز آموزشی درمانی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت می کند. این دانشگاه با وجود 10 دانشکده، امکانات رفاهی و ورزشی گسترده ای برای دانشجویان، هیات علمی و کارکنان فراهم کرده است.
طبخ و توزیع غذای سالم در این دانشگاه به دلایلی همچون شرایط جغرافیایی، قطب علمی بودن و حضور دانشجویان غیربومی از مهم ترین اولویت های این مجموعه محسوب می شود.
به دلیل فعالیت انجمن های دانشجویی، رضایت دانشجویان در ارتباط با طبخ وتوزیع غذا بسیار مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت؛ از این رو با وجود محدودیت بودجه برای صنعتی کردن آشپزخانه مجموعه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1397 تصمیم گرفت آشپزخانه مرکزی خود را ارتقا دهد تا علاوه بر افزایش کیفیت غذا، بتواند رتبه بندی مناسبی را در میان دانشگاه های ایران کسب کند
فر کامبی و خط پخت اتوماتیک برنج تمام نیازهای آشپزخانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را شامل سلامت غذا، افزایش کیفیت پخت، کاهش مصرف انرژی و کاهش تعداد پرسنل آشپزخانه تامین می کند.
همچنین صرفه جویی های اقتصادی شامل کاهش مصرف روغن و استفاده از برنج مخلوط ایرانی و خارجی به جای برنج تمام ایرانی تاثیر چشمگیری در کاهش هزینه های این مجموعه داشته است.
دغدغه اصلی مدیریت آشپزخانه این دانشگاه، کیفیت غذا در پخت انبوه بود. دستگاه خط پخت اتوماتیک برنج به دلیل برخورداری از سیستم حباب ساز و اکسیژن رسانی به آب، با یکنواخت کردن دمای آب کل پاتیل و عدم نیاز به کفگیر باعث می شود دانه های برنج حدود 10 تا 15 درصد بیشتر ری کنند، بنابراین علاوه بر افزایش کیفیت پخت، میزان برنج مصرفی کاهش می یابد.
این دستگاه همچنین دارای سیستم حفظ آب پاتیل برای حداقل 5 بار تکرار عملیات پخت است که در مصرف آب به میزان قابل توجهی صرفه جویی می کند.
هنگام پخت سنتی برنج با دیگ و اجاق در مرحله دانه گیری، آشپز و پرسنل به دلیل مواجهه با شعله و آب جوش مدام در معرض خطر سوختگی قرار دارند. تخلیه دیگ های بزرگ و بلند کردن آبکش های پر از برنج از نظر فیزیکی به نیروهای آشپزخانه صدمه می زند.
اما در این آشپزخانه خط پخت اتوماتیک برنج دو پاتیل، با مکانیزه کردن مراحل پخت، بدون نیاز به کفگیر زدن، وجود آبکش متحرک و کانوایر دوطبقه کار فیزیکی و زحمت پرسنل آشپزخانه را بسیار کاهش می دهد.
از دیگر مزایای این دستگاه، امکان حفظ آب پاتیل برای تکرار پخت است که باعث می شود دمای آشپزخانه بالا نرود، زیرا به جوشاندن مجدد آب نیاز نیست؛ بنابراین برای تهویه هوا لزومی به استفاده از دستگاه های پرقدرت تهویه و مخارج زیاد آن وجود ندارد.
مستر باکس 20 طبقه بروج با وجود سیستم بخار سه گانه و حرارت یکنواخت در تمام طبقات، پخت انواع غذا در حجم انبوه را با بهترین کیفیت و صرفه جویی در هزینه ها امکان پذیر می سازد.
با استفاده از این دستگاه می توان انواع غذاهای سرخ کردنی نظیر شنیتسل، ناگت، ماهی، سیب زمینی خلالی و حتی مواد اولیه مانند بادمجان سرخ کرده، پیازداغ و… را با روغن بسیار کم آماده کرد.
کاهش قابل توجه مصرف روغن در غذاهای سرخ کردنی نظیر همبرگر و سیب زمینی خلالی، علاوه بر تامین سلامت دانشجویان، اساتید و پرسنل دانشگاه، در هزینه خرید روغن به ویژه در مدت زمان طولانی صرفه جویی می کند.
علاوه بر غذا می توان انواع نان، کیک، شیرینی و دسرهای گرم نیز با مستر باکس بروج آماده کرد. تکنولوژی پیشرفته این دستگاه کار پخت انبوه را بسیار آسان کرده است.