آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه تهران با مجموعه کاملی از محصولات شرکت پرشیا استیل و برند بروج تجهیز شده است. دیگهای برنج، خورشتپزها، تابه گردون سرخکن، دمکن ایستاده و تجهیزات پخت غذای سالم نظیر خط پخت اتوماتیک برنج و فر کامبی سهم عمدهای در تهیه غذای دانشگاه تهران دارند.
خط پخت اتوماتیک برنج بروج در شهریور ماه سال 1397 به صورت آزمایشی برای تست پخت در آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه تهران نصب شد تا خروجی آن در چرخه تولید ثبت شود. طبق توافق صورت گرفته روزانه حجمی از پخت برنج کوی دانشگاه توسط خط اتوماتیک آماده و گزارش مربوط به آن ثبت می شد.
تغییرات بسیاری روی دستگاه پیاده شد و در نهایت پس از تلاش فراوان خط پخت اتوماتیک جدید با شکل و طراحی متفاوت در سال 1398 در آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه تهران نصب و راهاندازی شد. نتیجه پخت این دستگاه با کیفیت فوق العاده رضایت مدیران، تیم آشپزخانه و دانشجویان را جلب کرد.
خط پخت اتوماتیک آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه تهران از نوع 4 پاتیل تیپ گازی است که در 20 دقیقه، 320 کیلوگرم برنج (6 هزار پرس غذا) را پخت می کند. در این آشپزخانه برنج ساده، انواع پلوهای مخلوط و ماکارونی با این دستگاه پخت میشود. برای مرحله دم نیز از دیگ چلوپز پرشیا استیل و یا دمکن ایستاده بروج استفاده می شود.
برنج داخل فر دمکن ایستاده بروج در دو فاز بخار خیس و بخار خشک فرآوری می شود. برنجی که از طریق بخارپزی اشباع پخته می شود، بسیار خوش طعم و مطبوع است. پلوهای مخلوط روی کانوایر آماده می شوند که زحمت آشپزها را به شدت کاهش می دهد.
آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه تهران در وعده های مختلف غذایی بر اساس نیاز از 500 تا 7000 پرس غذا را پخت می کند. به دلیل مزایای بسیار خط پخت اتوماتیک در افزایش کیفیت پخت و صرفهجویی های قابل توجه حتی تعداد کمتر از 500 پرس غذا هم با این دستگاه پخت می شود.
صرفه جویی در مصرف منابع انرژی: با استفاده از شیوه مدرن پخت برنج، صرفه جویی 80 درصدی در مصرف آب محقق می شود. با این کار دانشگاه تهران قدم بزرگی در صرفه جویی آب برداشته است.
به دلیل حفظ آب پاتیل و تکرار عملیات پخت از 3 تا 6 بار در آب اولیه پاتیل، مصرف گاز نیز کاهش پیدا می کند.
کاهش برنج مصرفی: استفاده از سیستم حباب ساز باعث می شود برنج حدود 10 تا 15 درصد ری کند، بنابراین سرانه برنج مصرفی سالانه، کاهش پیدا می کند.
همچنین پخت برنج با روش نوین امکان پخت برنج های ضعیف را با بهترین خروجی امکان پذیر می سازد. بنابراین در هزینه خرید برنج نیز صرفه جویی می شود.
افزایش سرعت و ظرفیت پخت: به دلیل حفظ آب پاتیل و تکرار عملیات پخت از 3 تا 6 بار در آب اولیه پاتیل، سرعت و میزان پخت افزایش می یابد.
حفظ ایمنی آشپز: دستگاه خط پخت اتوماتیک زحمت و استرس آشپزها را کم کرده است. ایمنی آشپزها و کمک آشپزها در هنگام کار کردن با این دستگاه به خوبی حفظ می شود.
کاهش نفرساعت نیروی انسانی: به دلیل مکانیزه بودن دستگاه و آسان شدن کار اپراتورها، نفرساعت نیروی انسانی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
پخت آسان پلوهای مخلوط: انواع پلوهای مخلوط مانند باقالی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو و حتی ماکارونی را میشود با این دستگاه به راحتی پخت کرد.
تمام صرفه جویی ها در زمینه مصرف آب، گاز، نفرساعت نیروی انسانی، برنج مصرفی و… باعث می شود این دستگاه در کوتاه ترین زمان هزینه خرید خود را جبران کند، گرچه برای مسئولان دانشگاه تهران صرفهجویی در مصرف آب و کمک به حل بحران کمآبی از اولویت بیشتری برخوردار بوده است.
دانشگاه تهران با وجود برخورداری از ابزارهای پخت مدرن و آشپزخانهای مجهز، به دلیل آنکه برای سلامت دانشجویان، اساتید و کارکنان خود اهمیت ویژهای قائل است و تامین ایمنی و راحتی کار نیروهای آشپزخانه برایش اولویت دارد، از خرید فر کامبی استقبال کرد.
فر کامبی استیمر بروج مجهز به تکنولوژی های روز دنیا در حوزه تجهیزات آشپزخانه صنعتی با کمترین میزان روغن انواع غذاها را در حجم بالا با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن می پزد.
از مزایای این دستگاه در پخت غذای سالم میتوان به کاهش چشمگیر مصرف روغن، حفظ مواد مغذی و افزایش ارزش غذایی، تنوع منوی غذایی و… اشاره کرد.
در آشپزخانه کوی دانشگاه تهران غذاهایی نظیر کباب تابه ای، مرغ سس پز، ته چین، مرغ سوخاری و… با فر کامبی پخت می شود.
شیوه نوین و مدرن پخت برنج در کنار طبخ غذای سالم با فر کامبی بروج، تحول بزرگی در رستوران کوی دانشگاه تهران ایجاد کرده و میزان رضایت افراد از پخت غذا را افزایش داده است.